Alsof je gaat shoppen in living van je bomma” Nieuw winkelconcept op Grote Markt

Op 4 november zijn we gestart op de  Grote Markt van Genk met ” de Winkelkast”, een winkel waar ondernemers hun producten mogen uitstallen in afgedankte kasten. “Klanten moeten zich hier meteen thuisvoelen. Alsof ze winkelen in de living van hun bomma.”
De winkelkasten komen van de kringloopwinkel. Momenteel zijn de kasten gevuld met producten van 26 Limburgse zelfstandige ondernemers. Het aanbod van producten is héél divers. Hier kan je naast voeding ook allerlei geschenkartikelen mee naar huis nemen. Denk daarbij aan fotoartikelen, veel gepersonaliseerde objecten en gadgets zoals geurige zeepjes in vintage metalen doosjes met filmsterren uit de naoorloge jaren op de deskels.” Winkelkast straalt een aparte sfeer uit.
“Ik wil een sfeer creëren waardoor de mensen die hier over de vloer komen het gevoel hebben dat ze gaan winkelen in de living van hun bomma. Ik hou van het huiselijke met een warme uitstraling. De winkel geeft het gevoel dat mensen zich meteen thuisvoelen.”
Midden in de zaak staat een eenvoudige inpaktafel maar de geschenken en producten worden op een speciale manier verpakt. De Winkelkast wil ook startende ondernemers ondersteunen. “Velen durven de stap niet te zetten om een eigen zaak op te starten”.“We geven hen de kans producten van eigen makelij uit te stallen. Ze moeten geen zware uitgaven doen, laat staan zich bekommeren over papierwerk. Ze moeten ook geen personeel aanwerven of huur voor een pand betalen.” Meer info over de Winkelkast vind je op de gelijknamige Facebookpagina

© Crème Le Lis & Nostalgie 2018